post

Zoek je een flexibele werkplek in hartje Panningen?

Ben jij een zelfstandige professional en mis je af en toe het sparren met collega’s? Wil je profiteren van een actief netwerk, bestaande uit ondernemers in de regio Peel en Maas? En zoek je kantoorruimte? Bij Zaal21 vind je als freelancer of zzp’er de perfecte werkplek. Met een gezamenlijke spreekkamer en een beveiligde internetverbinding. En… Lees meer »

post

Een grafisch ontwerp in 4 stappen…

Of het nu om een logo, een flyer, een poster of een complete huisstijl gaat, er komt heel wat kijken bij het maken van een grafisch ontwerp. Voordat het eindresultaat wordt geleverd, zijn er nogal wat afwegingen, keuzes en hordes gepasseerd. Maar hoe komt een grafisch ontwerp nu tot stand? Graag neem ik je mee… Lees meer »

post

Alle nieuwbouwwoningen “Bijna Energie Neutraal” in 2020

De eisen voor de energieprestatie van nieuwbouwwoningen gaan vanaf 2020 veranderen. Niet alleen wordt de rekenmethode anders, de eisen worden ook strenger. Alle woningen moeten dan een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) zijn. Ook zijn dan de verschillende onderdelen niet meer zomaar onderling uitwisselbaar, iets dat nu nog wel mag. Een woning moet dus op… Lees meer »

post

Het nieuwe bouwen

De eerste resten van gebakken steenachtige producten dateren van ongeveer 5000 voor Christus. Vanaf de middeleeuwen wordt het in Europa zo’n beetje gemeengoed om ermee te bouwen. En we doen dat nog altijd op dezelfde manier. Weliswaar zijn bakstenen en aanverwante bouwproducten verder ontwikkeld, maar het basisprincipe blijft nog steeds overeind: een zwaar, met warmte… Lees meer »

post

Gezocht: jonge ondernemer

opendag zaal21

Zaal21 heeft per 1 januari 2017 ruimte voor een jonge, creatieve ondernemer. Aanleiding is dat een van de leden het warme nest van Zaal21 gaat verlaten. Mede dankzij de stimulerende impulsen van dit creatief collectief gaat zijn bedrijf zo goed dat hij zijn vleugels uitslaat. Daardoor komt er een plaats vrij. Ben of ken jij… Lees meer »

post

Een domeinnaam: welke keuze en hoe leg je die vast?

Als je een website laat maken voor je bedrijf dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan een ontwerp voor je website, foto’s, teksten en natuurlijk de techniek, zoals de ontwikkeling van een eigen beheersysteem (CMS) of e-commerce software. En iets waar niet iedereen bij stil staat: een goede domeinnaam…. Lees meer »

post

Vlog Sander Selen, Selevisie

Als audiovisueel programmamaker heb ik mijn beurt om te bloggen aangegrepen om, geheel in de hedendaagse trend, een vlog te maken. Tja, en waar ga je het dan over hebben? Ik heb ervoor gekozen om te laten zien hoe een willekeurige werkweek van mij er uit ziet. En als ik dat zo terug kijk, dan… Lees meer »

post

De zzp’er en modelovereenkomsten

Met het wegvallen van de “VAR” treden veel ondernemers een nieuw tijdperk in. Een waarbij het niet enkel de opdrachtnemers zijn die de verantwoordelijkheden en risico’s gaan dragen met betrekking tot de arbeidsrelaties en daarmee gerelateerde (fiscale) onderwerpen, maar tevens de tussenpersonen en opdrachtgevers. In hoeverre de risico’s en verantwoordelijkheden gaan verschuiven is nog niet… Lees meer »

post

Check, check, dubbelcheck!

Iedereen die wel eens een tekst schrijft, weet hoe lastig het is om foutloos te schrijven. Hoe meer je schrijft, hoe bedrevener je erin wordt. Maar toch. Het blijft moeilijk, want op een zeker moment word je blind voor je eigen fouten. Zie je ze niet meer. En dat wil je niet. Daarom geef ik… Lees meer »